Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Janija»Pileći bataci sa pečurkama, prazilukom i maslinama

Pileći bataci sa pečurkama, prazilukom i maslinama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2117k396
Pileći bataci sa pečurkama, prazilukom i maslinama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 6
29/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Ukusno jelo, recept koji smo našli u starim tefterima - neka je slatko i vama"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 2 struka
  • masline - 100 g
  • pečurke - 125 g
  • brašno - 1 supena kašika
  • univerzalni domaći začin - 1 supena kašika
  • biber - 1 supena kašika
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo luk i praziluk, ali ne mnogo sitno.

U tiganj stavljamo ulje i propržimo oprane i osušene pileće batake.

Vadimo i u ulju dinstamo iseckan luk i praziluk.

Kad bude gotovo, dodajte pečurke, brašno, u njega dodajemo i alevu papruku i univrzalni domaći začin.

U sve to lagano počnite da sipate po malo vode do trenutka dok nam se učini da je dovoljno gusto.

Sve to sipamo u posudu, dodajemo masline i nakon toga stavljamo u rernu da se peče.

Pečemo u umereno ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: