Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Posni šareni paprikaš sa peršunom

Posni šareni paprikaš sa peršunom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
2244995256
Posni šareni paprikaš sa peršunom
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 4
05/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ne kopajte viljuškom da tražite meso - ovaj paprikaš je postan i toliko ukusan da ćete ga smazati za tren oka"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 300 g (krupna pečurka)
  • spanać - 200 g
  • krompir - 4 komad
  • mladi luk - 2 vezice
  • paprika - 1 komad, crvena
  • paprika - 1 komad, zelena
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • voda - 500 ml
  • brašno - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ulje - 6 kašika
  • biber - 1 - 2 prstohvata
  • so - 1 kašičica
  • peršun - 1 vezica
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krupne pečurke i isecite ih na krupnije kocke. Krompire, oljuštene i oprane, takođe isecite na krupne kocke.

Zagrejte ulje u šerpi na vatri i stavite krompir i pečurke da se zaprže. Za to vreme isecite i dodajte čenove belog luka ili ih izgnječite, pritiskajući ih nožem.

Dodajte i paprike i šargarepu isečene na kocke. Kuvajte oko 5 minuta, mešajući s vremena na vreme. Za to vreme isecite prethodno pripremljen oprani spanać i svež mladi luk.

Dodajte ih i promešajte, a nakon 2 minuta pospite brašnom i alevom paprikom, ponovo promešajte i prelijte sa dva lončeta hladne vode.

Ostavite paprikaš da se krčka na tihoj vatri dok krompir ne omekša oko 20 minuta. Na kraju dodajte oljušten i iseckan paradajz. Začinite biberom i posolite.

OStavite da rpovri s pradajzom na kratko i skinite s vatre. Dodajte iseckanu srednju vezicu peršuna.

Pri serviranju, ako volite, možete da pospete svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: