Način pripreme
Oljuštite krupne pečurke i isecite ih na krupnije kocke. Krompire, oljuštene i oprane, takođe isecite na krupne kocke.
Zagrejte ulje u šerpi na vatri i stavite krompir i pečurke da se zaprže. Za to vreme isecite i dodajte čenove belog luka ili ih izgnječite, pritiskajući ih nožem.
Dodajte i paprike i šargarepu isečene na kocke. Kuvajte oko 5 minuta, mešajući s vremena na vreme. Za to vreme isecite prethodno pripremljen oprani spanać i svež mladi luk.
Dodajte ih i promešajte, a nakon 2 minuta pospite brašnom i alevom paprikom, ponovo promešajte i prelijte sa dva lončeta hladne vode.
Ostavite paprikaš da se krčka na tihoj vatri dok krompir ne omekša oko 20 minuta. Na kraju dodajte oljušten i iseckan paradajz. Začinite biberom i posolite.
OStavite da rpovri s pradajzom na kratko i skinite s vatre. Dodajte iseckanu srednju vezicu peršuna.
Pri serviranju, ako volite, možete da pospete svežim peršunom.