Čizkejk sa domaćim džemom od kajsija

05/11/2017
"Uvek smo raspoloženi za još jedno parče čizkejka, posebno ako je sa domaćim džemom od kajsija "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano755
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 150 g, čajni sa kakaom
  • keks - 150 g, čajni, beli
  • maslac - 100 g
  • krem sir - 300 g
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • želatin - 1 kesica
  • jaja - 1 komad
  • džem od kajsija - 150 g, domaće
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi izmrvite beli keks i u njega dodajte 1/2 maslaca. Promešajte lepo i rasporedite u kalup. U istu posudu izmrvite i keks sa kakaom, dodajte maslac i dobre promešajte. Sipajte preko bele kore od keksa.

Umutite pavlaku. U nju dodajte sir pomešanu sa 2 supene kašike šećera u prahu. Mutite dok se ne dobije mekan krem. Jaja umutite na pari i dodajte ih u krem. Na kraju dodajte želatin, pripremljen prema uputstvu na pakovanju.

Sipajte smesu preko kore od keksa. Ostavite u frižideru da se stegne na nekoliko sati. Izvadite i namažite džemom od kajsija.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar