Torta od puslica sa filom od pavlake, grilijašom i voćem

06/11/2017
"Nežna, lagana i romantična kao prva ljubav "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano507
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za kore od puslica
  • belanca - 4 komada
  • šećer - 1.5 šolje
  • instant kafa - 1 kašičica, rastvorena u malo vode
  • za fil
  • pavlaka - 300 ml
  • kisela pavlaka - 100 g
  • jagode - 400 - 500 g
  • kajsije
  • grilijaš - 100 g, od oraha
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite belanca na sneg. Lagano dodajte šećer i nastavite da mutite. Na kraju pažljivo dodajte kafu. Obložite pleh za pečenje i napravite tri kruga različite veličine.

Pecite (sušite) na 100 stepeni oko 1 sat. Izvadite i ostavite da se ohladi. Umutite pavlaku i u nju dodajte kiselu pavlaku i lagano mešajte. Napunite šrpic sa zvezdastim nastavkom. Stavite jednu koru na poslužavnik.

Sipajte fil iz šprica, poređajte polovine jagoda i pospite grilijašom. Poklopite drugom, manjom korom, ponovo stavite fil, voće i grilijaš.

Završite najmanjom korom. Ukrasite preostalim voćem i kremom. Prelijte karamel mlekom. Poželjno je da sklopite tortu neposredno pre konzumiranja, da kore ne bi omekšale.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar