Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Pečena svinjetina i pečurke punjene ementalerom i šunkom

Pečena svinjetina i pečurke punjene ementalerom i šunkom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pečena svinjetina i pečurke punjene ementalerom i šunkom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
140 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
8
"Efikasan predlog, odgovara za svečanu večeru ili za neki praznik za porodicom"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 2 kg od buta
  • za premazivanje
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • brašno - 2 supene kašike
  • ulje - 2 supene kašike
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • za ukras
  • pečurke
  • ementaler - 200 g, slajs
  • šunka - 200 g, slajs
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte sve sastojke za premazivanje. Osušite meso i namažite ga dobijenom smesom. Uvijte ga u streč foliju i ostavite u frižideru na nekoliko sati. Nakon toga ga stavite u pleh, sipajte vodu i uvijte folijom.

Pecite na 180 stepeni oko 2 sata. Na kraju skinite foliju i pecite dok ne dobije zlatnu boju. Očistite pečurke od stabala i poređajte ih u pleh. Stavite na sto jedno parče šunke, do njega parče ementaler sira, da se malo preklapaju.

Uvijte u rolat i isecite na tri dela. Pečurke posolite i pobiberite. U svaku pečurku stavite po jedan rolat. Sipajte malo vode i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Servirajte na tanjiru pečeno meso sa punjenim pečurkama i zrnima nara. Jelo je odgovarjauće za novogosišnje praznike, ukusno je i ne traži mnogo vremena za pripremu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: