Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene Pečurke»Pečurke punjene šunkom

Pečurke punjene šunkom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k244
Pečurke punjene šunkom
Fotografije: Ivelina
1 / 3
03/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
8 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
28 min.
Porcije
6
"Prepekao sam ih, ali pečurke punjene šunkom su i dalje bile ukusne - savršene za predjela za posebne prilike"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 400 g velikih pečuraka ili 5 velikih pečuraka Portobelo
  • maslinovo ulje - 1 kašika (za tiganj)
  • za nadev
  • šunka - 75 g ili slanina isečena na kockice
  • krem freš - oko 150 g ili pavlaka
  • luk - 1 komad
  • gauda - 100 g ili više po ukusu
  • so - po ukusu
  • biber - 0, 5 kašičice
  • maslinovo ulje - 1 kašika (za pleh)
* merne jedinice

Način pripreme

Za pečurke punjene šunkom, prvo zagrejte rernu na 200 °C sa ventilatorom.

Zatim temeljno operite pečurke i uklonite drške. Sačuvajte ih, biće potrebne za nadev pečuraka. Stavite kapice pečuraka jednu pored druge u lagano nauljenu tepsiju tako da otvor bude okrenut na gore.

Sada uklonite donji osušeni kraj drški pečuraka i bacite ih. Drške isecite na tanke kriške, a zatim na male kockice.

U nauljeni tiganj stavite kašiku maslinovog ulja, zagrejte i dodajte prethodno isečene na kockice pečurke. Pržite ih oko 5 minuta. Povremeno promešajte.

Za to vreme oljuštite i sitno iseckajte luk.

Sada u zagrejanu šerpu u komadiće pečuraka dodajte isečenu šunku i luk i dinstajte još 5 minuta dok luk ne postane providan, a šunka (slanina) iseckana na kockice malo hrskava.

Zatim skinite tiganj sa vatre i umešajte šoljicu krem freša u smesu. Začinite prstohvatom soli i sa pola kašičice bibera.

Sada stavite pripremljeno punjenje u pečurke.

Gauda se narenda i rasporedi preko punjenih pečuraka.

Na kraju pečurke pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta dok sir malo ne porumeni. Prepekao sam ih, ali su pečurke punjene šunkom i dalje bile veoma ukusne.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: