Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Korpice»Korpice punjene ementalerom i paradajzom

Korpice punjene ementalerom i paradajzom

Korpice punjene ementalerom i paradajzom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
24
"Da se ​​vratim u očevu kuću, da me dočekaju sa korpicama punjenim ementalerom i paradajzom, ooo, ementaler? Možda smo pogrešili kuću"

Potrebni sastojci

  • testo - 500 g, gotovo
  • ementaler - 150 g
  • paradajz - 1 - 2 komada
  • ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Testo razvijte oklagijom. Izrežite krugove pomoću kalupa ili šolje.

Namažite gnezda za mafine uljem. Od testa formirati korpice. Probušite ih viljuškom.

Ivice korpi premažite umućenim žumancem.

Paradajz isecite na komade, oljuštite ga i uklonite semenke.

U svako gnezdo stavite krišku paradajza i komad ementalera.

Slane korpice pecite u zagrejanoj rerni do zlatne boje.

Korpice punjene ementalerom i paradajzom su spremne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: