Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Pene s pečurkama i kobasicama

Pene s pečurkama i kobasicama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Pene s pečurkama i kobasicama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Između vas i ovih raskošnih kobasica stoji samo dvadesetak minuta u kuhinji i naš detaljan recept"

Potrebni sastojci

  • kobasice - 2 komada, sirove od svinjskog mesa (oko 200 g)
  • slanina - 150 g
  • pečurke - 150 g
  • pene - 250 g, pasta
  • parmezan - 80 g
  • žumance - 1 komad
  • tečna pavlaka - 3 kašike
  • peršun - 2 kašike, iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Skinite omotač kobasica i propržite mleveno meso u suvom dubokom tiganju oko 10 minuta, dok ne dobije braonkastu boju. Pritiskajte i mešajte da se meso pretvori u manje parčiće.

Očistite i isecite pečurke na manje parčiće. Isecite slaninu na kocke. Izvadite iz tiganja prženo meso i sipajte pečurke i slaninu.

Pržite dok slanina ne dobije zlatastu boju oko 10 minuta. Vratite meso od kobasica držite smesu na toplom.

U međuvremenu skuvajte testeninu prema uputstvu proizvođača. Pomešajte 40 g parmezana sa žumancetom, većim delom peršuna i tečnom pavlakom. Dobro promešajte sos.

Pomešajte skuvanu testeninu sa smesom od mesa. Zagrejte na slaboj ringli i dodajte sos. Promešajte dobro i dodajte malo vode u kojoj se kuvala testenina.

Kuvajte još nekoliko minuta i servirajte gotovu testeninu posutu dodatnim parmezanom i peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: