Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Lignje sa đumbirom, pivom i soja sosom

Lignje sa đumbirom, pivom i soja sosom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Lignje sa đumbirom, pivom i soja sosom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Serviraćete ih sa uzom ili belim vinom?"

Potrebni sastojci

  • lignje - 350 g, male
  • luk - pola glavice
  • beli luk - 1 čen
  • đumbir - veličine oraha
  • soja sos - 25 ml
  • pivo - 200 ml
  • maslinovo ulje - 40 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite lignje od iznutrica u tubi i isecite oči sa pipaka na glavama. Ne ljuštite ih od spoljašnje tanke kožice.

2. Iseckajte luk na veoma sitno, a beli luk i đumbir na tanke krugove.

3. Zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri i zapržite prvo luk na nekoliko minuta, posle dodajte beli luk, đumbir i pipke lignji. Kuvajte kratko dok ne počnu da dobijaju blagu preplanulost i nalijte redom prvo soja sos i posle pivo. Ostavite da se redukuje tečnost na pola i skolinte sa vatre.

4. U odvojenom tiganju naprskajte malo maslinovog ulja i na jakoj vatri zapecite tela lignji sa obe strane na kratko. Minut i po sa svake strane.

5. Poređajte u tanjir i prelijte sosom.

Rezultat je veoma interesantan - morski ukus sa orijentalnim notama.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: