Bonapeti.rs»Recepti»Morski Plodovi»Grickalice uz pivo»Pohovane lignje sa Remulad sosom

Pohovane lignje sa Remulad sosom

Emilia KrumovaEmilia Krumova
Šegrt
2791665
Pohovane lignje sa Remulad sosom
Fotografije: Emilia Krumova
1 / 6
09/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Perfektno meze uz pivo i odlična je ideja za večeru sa prijateljima"

Potrebni sastojci

  • lignje - 3 komada
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 6 komada, belo
  • brašno - 3 kašike, kukuruzno
  • so - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - prstohvat
  • ulje - 500 g
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Operite lignje, isecite na kolutiće debljine 1 cm, pa ih odvojite.

U dubokoj činiji pomešajte obe vrste brašna, prašak za pecivo i so.

U drugoj činiji umutite jaja i zatim ih isipajte u činiju sa brašnom. Dobro promešajte, dok ne dobijete gustu kašu.

Zagrejte ulje u dubokom tiganju.

Umočite nekoliko kolutića lignji u kašu i zaim spustite u ulje.

Pržite samo 1 minut i zatim izvadite na ubrus, da se ocedi asnoća.

Nakon toga poređajte ih u tanjir, isecite limun i poslužite jelo sa čašom hladnog piva ili hladnim belim vinom i Remulad sosom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: