bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Kobasice»Svež kupus sa kuvanom kobasicom

Svež kupus sa kuvanom kobasicom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Svež kupus sa kuvanom kobasicom
Fotografije: Albena Asenova
10/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
"Kupus sa kobasicom - ukusna ideja za ručak, od koje ćemo odmah imati koristi"

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 srednje velika glavica
  • paradajz - 3 komada ili 1 šolja iz konzerve
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so
  • ulje - 5 kašika
  • limunska kiselina - trećina kašičice
  • kobasica - kuvana sa začinima
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus se iseče na tanke kriške. Izgnječi se rukama i sa jednom kašikom soli. Prebaci se u šerpu u kojoj će se kuvati jelo.

Dodaje se ulje, aleva paprika i paradajz isečen na sitno (može da bude i iz konzerve).

Doliva se jedna šolja vode, poklapa se poklopcem i stavlja se na ringlu da vri na umerenoj temperaturi. S vremena na vreme je potrebno da se kupus promeša.

Ako je neophodno doliva se voda i dodaje se još soli. Malo pre nego što se kupus skuva dodaje se isečena kobasica.

Na kraju se dodaje malo limunske kiseline da se ubije slatkast ukus kupusa. Limunska kiselina može i da se ne dodaje, prema ličnim preferencijama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: