Đevreci po srpskom receptu

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj64303
12/11/2017
"S njima sam počastila u kancelariji i sve koleginice su mi zatražile recept - vidie ga i vi "
Priprema70 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano631
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se rastvori u vodi. Zamesi se testo ta ko što se dodaju rasstopljeni maslac, žumanca, pavlaka, so i prosejano brašno. Testo se ostavlja 30-40 minuta da naraste.

Za oblikovanje đevreka postoje 2 načina:

Prvi: Razvije se testo debljine 1 cm u pravougaoni oblik. Iseče se na 8 parčića i od svakog parčeta se oblikuje đevrek.

Drugi: Podeli se testo na 8 jednakih lopti. U sredini svake lopte se pravi rupa i polako se vuče dok se ne dobije željeni oblik.

Nezavisno od toga na koji se način oblikuju nakon toga se ostavljaju da narastu 20-39 minuta i mažu se smesom napravljenom od umućenog jajeta pomešanog sa 1 kašikom pavlake. Pospipaju se semenkama.

Peku se na 240 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 15-20 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar