Način pripreme
1. Zvezda ovog jela je aromatični pesto, zato prvo preporučujemo njegovu pripremu. Iseckajte beli luk na parčiće, stavite u duboku i usku posudu i dodajte bosiljak, spanać, maslinovo ulje i pinjole. Pasirajte dok se ne dobije pasta. Možete koristiti i blender.
2. Sipajte vodu da se malo razredi.
3. Izrendajte sireve na fino rende i pomešajte sa pestom. Posolite, ali za svaki slučaj probajte, zato što ako ste korsitili slaniji sir, tipa Mančego, moguće je da nema potrebe da stavljate celu kašičica soli, nego manje.
4. Skuvajte torteline prema uputstvu na pakovanju i ocedite iz vode. Pomešajte ih sa pestom.
5. Pršutu isecite na tanke trakice od 1/2 cm. Uvijte svaku trakicu u oblik ruže.
6. Servirajte torteline tako što odozgo rasporedite ružice pršute.
Jelo pospite fino izrendanim parmezanom.
Prijatno!