Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Slani Rolat»Rolat od hleba sa pestom od bosiljka

Rolat od hleba sa pestom od bosiljka

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Rolat od hleba sa pestom od bosiljka
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
08/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Poznaćete po magičnom mirisu koji se širi iz kuhinje, da smo danas pripremili jedinstveni rolat od hleba sa pestom od bosiljka"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • sveže mleko - 280 ml
  • šećer - 15 g
  • kvasac - 7 g, suv, 1 kesica
  • maslac - 50 g
  • so - 1 kašičica
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje
  • pesto
  • bosiljak - 50 - 60 g, svež
  • parmezan - 100 g
  • pinjole - 40 g
  • beli luk - 1 čen
  • maslinovo ulje - 70 - 80 ml
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

1. Prosejte brašno u posudu i pomešajte sa suvim kvascem i šećerom. Napravite udubljenje.

2. Ugrejte malo mleko zajedno sa maslacem dok se ne rastopi. Ako je vrelo, sačekajte da se ohladi i dobije telesnu temperaturu - 37 stepeni.

3. U udubljenje sipajte maslac sa mlekom i zamesite testo u njega malo po malo stavljajte so. Ostavite da odstoji 20 minuta, a za to vreme pripremite pesto.

4. Stavite u blender sveže listove bosiljka, držite sa strane zato što je moguće da počne da gorči. Stavite i beli luk i pinjokle i stavite da se sve sitno samelje, ali pazite da ne dobijete kašu.

5. Sipajte maslinovo ulje, izrendajte fino parmezan i promešajte.

6. Testo razvijte na finu koru na brašnom posutoj radnoj površini. Namažite pestom od bosiljka i uvijte u rolat. Ivice savijte ka unutra.

7. Prebacijte rolat u pleh, obložen papirom za pečenje ili namazan. Ostavite na toplom da nadođe i da se udvostruču oko 1 sat ili sat i po.

8. Ugrejte rernu na 180 stepeni, rolat namažite žumancem, pomešanim sa malo vode i pecite dok ne dobije zlatnu boju (oko 30-35 minuta).

9. Čim izvadite omiljeno jelo iz rerne ostavite da se ohladi i isecite na kriške. Servirajte sa omiljenim jelom ili salatom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: