Način pripreme
Zagrejte bujon od pečuraka u posudi na ringli. Kada provri, smanjite temperaturu i dodajte kukuruzni griz u tankom mlazu, uz neprestano mašanje.
Mešajte dok se ne zgusne (oko 10 minuta) na slaboj temperaturi. Sklonite sa ringle, dodajte parmezan i maslac i dobro promešajte.
Ostavite da se prohladi i dodajte jaje, mešajući dobro dok se ne upije u smesu. Nakon što se ohladi, oblikujte male loptice od palente.
Izvadite unutrašnjost kobasica i isecite ih na zalogaje. Oljuštite i isecite luk na sitno. Zagrejte maslinovo ulje u velikom, dubokom tiganju na ringli na umerenoj temperaturi.
Propržite isečene parčiće kobasice oko 5 minuta. Dodajte luk i pržite, mešajući još oko 5 minuta.
Dodajte paradajz sos, začinite solju i biberom i ostavite sos da se krčka na slaboj vatri oko 20 minuta.
Pred kraj kuvanja dodajte loptice palente, poklopite i kuvajte na slaboj vatri još oko 10 minuta.