Semlin hleb

14/11/2017
"Proveren recept za mekan hleb, koji će naći mesto i na vašoj trpezi "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano298
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 700 g
  • kvasac - 1/2 kockice
  • ulje - 4 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • voda - 1 i 1/4 šolje, mlaka
  • sirće - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Od navedenih sastojaka zamesite meko i elastično testo. Ostavite da nadođe 40 minuta do 1 sat. Oblikujte loptice i porešajte u namazan kalup za kuglof.

Ponovo ostavite da nadođe dok se ne udvostruči. Namažite ga sa malo ulja i pospite alevom paprikom i šarenom solju (to je po želji).

Pecite na 200 stepeni oko 35 minuta. Izvadite i uvijte u krpu. Od ove količine sam napravila dva hleba.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar