Semlin hleb

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Semlin hleb
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 4
14/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Proveren recept za mekan hleb, koji će naći mesto i na vašoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 700 g
  • kvasac - 1/2 kockice
  • ulje - 4 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • voda - 1 i 1/4 šolje, mlaka
  • sirće - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Od navedenih sastojaka zamesite meko i elastično testo. Ostavite da nadođe 40 minuta do 1 sat. Oblikujte loptice i porešajte u namazan kalup za kuglof.

Ponovo ostavite da nadođe dok se ne udvostruči. Namažite ga sa malo ulja i pospite alevom paprikom i šarenom solju (to je po želji).

Pecite na 200 stepeni oko 35 minuta. Izvadite i uvijte u krpu. Od ove količine sam napravila dva hleba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: