Način pripreme
Ugrejte mleko. U njemu rastvorite kvasac sa šećerom. Prosejte brašno i napravite udubljenje. Sipajte mleko sa kvasecom, rastopljenim maslacem i solju. Zamesite meko testo. Ostavite da nadođe.
Napravite nadev tako što očistite i isečete jabuke na sitne kockice. U njih dodajte orahe, suvo grožđe, sok od limuna i džem od kajsija (160 g). Dobro promešajte.
Razvucite testo u pravougaonu koru 30x40 cm. Odozgo rasporedite nadev, lagano ga pritiskajte ka testu. Isecite na četiri trake. Prvu uvijte u oblik puža. U njen kraj stavite drugu i ponovo uvijte.
Tako radite dok se ne dobije veliki rolat. Pažljivo ga stavite u namazan kalup (24-26 cm). Ostavite da nadođe 30 minuta. Pecite na 150-160 stepeni oko 45-50 minuta.
Pre nego što izvadite iz rerne, izvadite ga i namažite preostalim džemom (20g). Ponovo vratite da se zapeče. Izvadite kolač i ostavite da se ohladi. Po želji pospite šećerom u prahu.