Način pripreme
Unapred izvadite sastojke na sobnu temperaturu. Napravite koru mešajući brašno sa praškom za pecivo i kakao. Dobro promešajte.
Pomešajte ulje sa svežim mlekom. U posudi mikserom umutite jaja sa šećerom. Dodajte naizmenično suve i tečne sastojke.
Gotovu smesu sipajte u kalup za tortu sa pokretnim zidovima prečnika 24 cm. Ispecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni 30 minuta. Ohladite.
U međuvremenu pripremite sirup, karamelizujući šećer u posudi na ringli. Dodajte pažljivo vodu (pazite jer mnogo isparava). Ostavite karamel da se istopi i sirup da vri oko 15 minuta na umerenoj temperaturi.
Pripremite kremove prema instrukcijama proizvođača.
Isecite koru na pola. Stavite donji deo u tanjir. Pospite koru sirupom. Ostavite da upije i namažite kremom Paradiz. Pospite sa malo čokoladnih mrvica. Stavite drugu koru.
Ponovo prelijte sirupom, sačekajte da se upije sirup i namažite celu tortu čokoladnim kremom.
Stavite u frižider na oko sat vremena. Ukrasite čokoladnim mrvicama i čokoladnim keksom.