Način pripreme
Umutite žumanca za koru i postepeno dodajte šećer. Mutite dok masa ne pobeli. Dodajte skrob prethodno promešan sa praškom za pecivo. Nakraju dodajte vanilu i prethodno umućene belance u sneg.
Smesu sipajte u nauljeni i lagano brašnom posuti pleh i pecite u umereno zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo. Gotovu koru podelite na 2 dela, koje prelijte sirupom od vode i šećera, koje ste prokuvali.
Za krem, umutite posebno žumanca i belanca. Mleko sa šećerom stavite da proključa. Rastvorite skrob i brašno u vodi i čim se rastvore, dodajte ih u žumance uz neprestano mućenje. Ovu smesu sipajte u mleko, muteći mikserom.
Sipajte vanilu i koru od limuna i mešajte žicom, dok se krem ne zgusne. Ostavite ga da se ohladi i promešajte ga sa umućenim u sneg belancima. Spojite kore ovim kremom. Odozgo premažite tortu obilno kremom i napravite ukrase po želji.