Kolenica u đuvečari

DesislavaDesislava
Početnik
1
Kolenica u đuvečari
Fotografije: Petya Konova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
10
"Danas ćemo sa vama podeliti ovaj majstorski recept za krku i sočnu kolenicu sa povrćem i sosom od vina u glinenoj đuvečari - đakonija koja će vas oboriti s nogu"

Potrebni sastojci

  • svinjske kolenice - 2 komada
  • praziluk - 2 struka
  • luk - 3 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepe - 2 velike
  • krompir - 4 srednje velika
  • pečurke - 150 g
  • suve šljive - 10 komada
  • jabuke - 1 komad
  • sok od paradajza - 500 ml
  • belo vino - 150 ml
  • ulje - 50 ml
  • brašno - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • origano - 1 kašičica, suv
  • čubar - 1 kašičica
  • voda - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U đuvečaru se naređaju: praziluk na krupne parčiće, luk, isečen na 4 dela, šargarepe na kolutiće, kolenice, šljive i ostali nabrojani sastojci.

Odozgo se poređa krompir isečen na kolutove, stavljaju se začini, preliva se paradajz sokom, vinom, uljem i vodom.

Peče se na 250 stepeni bar 2 sata. Glinene posude se stavljaju u hladnu rerni, da se zagreju postepeno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: