Način pripreme
Lešnici se istucaju drvenim tučkom na sitno. U posudi se pomešaju istucani lešnici sa šećerom, namrvljeni keks, cimet, neskvik. Smesa se promeša.
Odmrzne se lisnato testo na sobnoj temperaturi, razvije se u pravougaonik na radnoj površini posutoj brašnom. Namaže se uljem i posipa se obilno smesom od lešnika.
Uvija se u rolat i iseče na krugove debljine od 1 do 1, 5 cm. Poređaju se na papir za pečenje, odozgo i sa strane se namažu umućenim žumancem.
Peku se u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 20-25 minuta dok se ne dobije zlatasta boja i izvadi se posuda da se ohlade.
Pomašaju se šećer, voda, limunov sok i kuva se sirup pet minuta. Potapaju se puževi jedan po jedan u sirup i ostavljaju se da se dobro upiju. Vade se u tanjir i ohlađeni se serviraju.