Način pripreme
Prvo pripremamo nadev: Oljuštimo, očistimo i isečemo jabuke na kockice. Sipamo u teflonski pleh i sipamo vodu. Dinstamo u rerni na 200 stepeni dok ne omekša i izgnječimo. Dodajemo glukozu i cimet i vraćamo u rernu dok ne dobijemo smesu koja liči na slatko od jabuka. Ostavljamo da se ohladi.
U posudu stavljamo jaja, glukozu i orahe i pasiramo štapnim mikserom dok ne dobijemo homogenu smesu. Nakon toga dodajemo maslac, mleko i vanilu i mešamo. Dodajemo i brašno i prašak za pecivo, zamesimo.
Ostavljamo 10 minuta sa strane. Nakon toga od testa, namazanim rukama, uzimamo po malo, stavljamo malo nadeva i zatvaramo.
Poređamo keksiće u pelh, obložen papirom za pečenje.
Pečemo keksiće sa orasima na 200 stepeni oko 15 minuta.
Dok su još topli uvaljamo korisne keksiće sa nadevom od jabuka u glukozu u prahu i poređamo na tanjir.
Pogledajte jođ kako da napravite tradicionalne orasnice ili omiljeni kolač od oraha.