Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Mini pice»Čamci sa nadevom od rajske jabuke i bundeve

Čamci sa nadevom od rajske jabuke i bundeve

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Čamci sa nadevom od rajske jabuke i bundeve
Fotografije: Stanislava Valkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Nemojte misliti, nego počnite sa pripremom - ovi čamci se neće pripremiti sami"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 3 šolje
  • šećer - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 1 šolja
  • margarin - 200 g
  • kvasac - 30 g, svež
  • jaja - 2 komada
  • so - 1 prstohvat
  • za nadev
  • bundeva - 200 g
  • rajska jabuka - 2 komada
  • orasi - 50 g, iseckani
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u posudu, dodajte so, šećer, kvasac i promešajte dobro, dodajte lagano mleko, mešajte kašikom, a nakon toga dodajte lagano rastopljeni margarin.

Sve promešajte kašikom, a nakon toga rukom i dobijeno testo stavite u frižider na 1 sat.

Za to vreme dinstajte bundevu i izgnječite viljuškom zajedno sa unutrašnjosti rajskih jabuka. Ostavite da se ohladi i dodajte orahe, promešajte.

Nakon što nadođe, podelite testo na loptice veličine kao veliko jaje i ostavite tako oko 10 minuta.

Nakon toga razvucite loptice i oblikujte čamce, u njih rasporedite malo od nadeva.

Ostavite da odstoje oko 10 minuta i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: