Posni kakao kolač

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74073
20/11/2017
"U kakvoj se velikoj zabludi nalaze svi, koji smatraju da kad je jedan kolač postan, nije ukusan Evo i dokaza "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 694
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • šećer - 250 g
  • kakao - 30 g
  • kafa - 1 kašika, instant
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
  • sirće - 2 kašike
  • ulje - 150 ml
  • voda - 300 ml, hladna
  • viski - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte prosejano brašno, kakao, kafu, šećer, sodu i so. Promešajte dobro.

Sipajte unutra sirće, ulje i vodu. Promešajte dobro žicom. Na kraju sipajte viski.

Podmažite kalup za tortu i pospite ga kakaom. Sipajte smesu i pecite na 180 stepeni 40 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite desetak minuta u kalupu.

Okrenite na tanjir i ukrasite po želji - ovaj put sam ukrasila pavlakom, glazurom od jagode i ušećerenim trešnjama.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar