Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Doneri»Domaći djuneri

Domaći djuneri

EfrosiaEfrosia
Džedaj
51714711186
Domaći djuneri1 / 8
20/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Kad jednom probate ove aromatične i ukusne domaće djunere, više nikad nećete stajati u redu da ih negde kupite, časna reč"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - oko 250 g
  • so
  • biber
  • hleb - 2 arapske tortilje za djuner
  • masnoća - nekoliko kašika ulja
  • paradajz - 4 kruga
  • luk - pola glavice, crni
  • krompir - 200 g, prženi
  • majonez - 2 kašike
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • senf - za garniranje
  • kečap - za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte na sitno piletinu, pospite je solju i biberom i zapržite ravnomerno u tiganju sa vrelim uljem.

Gotova piletina se vadi i u isti tiganj se dolivaju dve kašike masnoće. Stavlja se arapska tortilja, pritiska se i okreće blago, dok ne uhvati blagu preplanulost. Na isti način uradite i sa drugom.

U svaku tortilju stavite deo piletine, prženi krompir, po 2 kriške paradajza i luk isečen na tanke polumesece.

Umuti se sos od kiselog mleka i majoneza i prelivaju se djuneri. Uvijaju se i serviraju sa malo kečapa i senfa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: