Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Doneri»Pileći djuner sa tahini sosom

Pileći djuner sa tahini sosom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k104
Pileći djuner sa tahini sosom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 4
05/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Nećete ni pomisliti na drugi djuner kada jednom probate ovaj - garantovano."

Potrebni sastojci

  • pljosnate lepinje - 2 - 3 komada
  • pileći bataci - 2 komada (celi)
  • paprike - 1 zelena + 1 crvena + 1 žuta
  • beli luk - 1 čen
  • kumin - 1/2 kašičice
  • majčina dušica - 1/2 kašičice
  • limun - 1 komad
  • biber
  • maslinovo ulje
  • so
  • Za tahini sos
  • kiselo mleko - 250 g
  • tahini od suncokreta - 2 kašike
  • majonez - 2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte od kostiju pileće batake. Začinite solju i biberom. Zapržite meso u jako zagrejanom tiganju. Izvadite iz tiganja i iseckajte na sitno.

Isecite na tanke parčiće crvenu, zelenu i žutu papriku. Izdisntajte u tiganju, u kome ste pripremili pileće meso. Dodajte sitno isečen čen belog luka.

Vratite meso u tiganj. Dodajte suve začine majčinu dušicu i kumin. Začinite solju i biberom. Na kraju iscedite sok od pola limuna.

Pripremite sos za djuner, mešajući kiselo mleko, majonez, suncokretov tahini i dodajući prstohvat soli.

Stavite smesu od piletine i povrća preko pljosnatih lepinja, garnirajte sa tahini sosom i servirajte djunere uvijene ili otvorene po svojoj želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: