Način pripreme
Meso se iseče na zalogaje i stavlja se u tiganj zajedno sa biberom, alevom paprikom, origanom, solju - po ukusu, soja sosom i pet kašika ulja.
Odozgo se pokriva aluminijumskom folijom i dinsta se, dok se meša s vremena na vreme.
Čim voda od mesa i soja sosa ispari, zaprži se dok meso ne bude potpuno gotovo.
Krompir se ljušti, pere i seče na štapiće, nakon čega se ubacuje u zagrejano ulje i prži.
Luk se očisti od ljuski, opere se i seče na polumesece.
Svež peršun se opere i seče na sitno.
Paradajz se takođe seče na ivice.
Za mlečnu salatu:
Krastavac se opere i narenda na krupno rende.
Beli luk se očisti od ljuski i isecka se na veoma sitno.
U posudi se mešaju krastavac i beli luk, dodaje se gusto kiselo mleko i meša se.
Arapski hleb se zagreva u tiganju, u kome je prženo meso i u njega se zavija meso, prženi krompir, paradajz i luk.
Dodaje se mlečna salata i djuner se posipa peršunom.
Ovaj djuner sa prženom svinjetinom je savršen za brzu večeru.