Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Svinjenitna sa vinom i prazilukom u rerni

Svinjenitna sa vinom i prazilukom u rerni

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
2406087762
Svinjenitna sa vinom i prazilukom u rerni
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 4
23/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Prava jesenja klasika - svinjetina, praziluk i vino"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g
  • praziluk - 5 strukova
  • paradajz - 3 komada
  • ulje - 2 kašike
  • maslac - 40 g
  • brašno - 3 - 4 kašike
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • univerzalni začin - 1 kašika, od povrća
  • origano - 1 kašičica
  • crno vino - 100 ml
  • voda - 150 ml, topla
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite meso i osušite ga. Isecite ga na male šnicle, debele oko 1-1, 5 cm. Ako želite možete da ga isečete i na komadiće.

U tanjiru pomešajte brašno, biber i 2-3 prstohvata soli. Dobro promešajte suvu smesu i uvaljajte u nju meso.

U dubokom tiganju zagrejte ulje i maslac i zapecite meso, pržeći ga sa obe strane dok ne postane zlataste boje.

Izvadite ih i ostavite sa strane, a u tiganj stavite praziluk isečene na ne mnogo sitno. Nalijte vodu i dinstajte oko 5 minuta i mešajte periodično.

Nakon toga dodajte paradajz isečen na parčiće, alevu papriku, začin od povrća, origano i so po ukusu. Promešajte i dinstajte još 5 minuta.

Uzmite posudu za pečenje i sipajte u nju pola izdinstanog luka. Odozgo poređajte zaprženo svinjsko meso i prekrijte ga preostalim lukom.

Zalijte crnim vinom i pokrijte posudu aluminijumskom folijom. Pecite oko 30 minuta, nakon toga sklonite foliju i pecite još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: