Način pripreme
Operite meso i osušite ga. Isecite ga na male šnicle, debele oko 1-1, 5 cm. Ako želite možete da ga isečete i na komadiće.
U tanjiru pomešajte brašno, biber i 2-3 prstohvata soli. Dobro promešajte suvu smesu i uvaljajte u nju meso.
U dubokom tiganju zagrejte ulje i maslac i zapecite meso, pržeći ga sa obe strane dok ne postane zlataste boje.
Izvadite ih i ostavite sa strane, a u tiganj stavite praziluk isečene na ne mnogo sitno. Nalijte vodu i dinstajte oko 5 minuta i mešajte periodično.
Nakon toga dodajte paradajz isečen na parčiće, alevu papriku, začin od povrća, origano i so po ukusu. Promešajte i dinstajte još 5 minuta.
Uzmite posudu za pečenje i sipajte u nju pola izdinstanog luka. Odozgo poređajte zaprženo svinjsko meso i prekrijte ga preostalim lukom.
Zalijte crnim vinom i pokrijte posudu aluminijumskom folijom. Pecite oko 30 minuta, nakon toga sklonite foliju i pecite još 10 minuta.