Kolenica sa kiselim kupusom iz rerne

11/01/2018
"Oblizaćete usta svaki put kad se setite naše jedinstvene kolenice sa kiselim kupusom iz rerne "
Priprema5 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 531
  • Pregledi tokom meseca122
  • Pregledi tokom sedmice39
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1.5 kg
  • kiseli kupus - velika glavica (oko 2 kg)
  • mirodđija - 3 supene kašike, semenke
  • ulje - 1/2 šolje
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • ljuta paprika - 1 komad, suva
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite kolenicu. Po dijagonali, oštrim nožem napravite nekoliko proreza po mesu, lepo ga natrljajte sa malo soli, bibera i aleve paprike. Ostavite sa strane.

Za to vreme isecite kiseli kupus, ostavite jedan-dva spoljašnja lista cela.

Dno ekspres lonca namažite uljem, odozgo staivte list kupusa i polovinu isečenog kupusa. Pospite polovinom semena mirođije, izmrvite pola ljute paprike i odozgo stavite kolenicu.

Preko kolenice sipajte preostali kupus, ljutu papriku i semenke mirođije. Dodajte ulje i vodu i kuvajte poklopljeno oko 30 minuta, kad se pritisak podigne.

Ocedite i prebacite kiseli kupus u pleh, pospite ga alevom paprikom, prebacite i kolenicu i poravnajte kupus oko nje.

Pecite u umerneoj rerni (180-200 stepeni) 15-20 minuta dok ne bude gotovo.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar