Način pripreme
Zamesimo testo od navedenih sastojaka, tako što najpre umutimo jaja sa šećerom, mašću (maslacem), kiselim mlekom i vanilom, a nakon toga dodajemo prosejano brašno sa sodom. Treba da se dobije meko testo.
Kidamo po malo i stavljamo u otvore u presu za pečenje u obliku oraščića.
Pečemo oraščiće u presi na ringli. Ostavljamo da se ohlade.
Za krem stavite u šerpu 400 ml od svežeg mleka sa šećerom i stavite da provri na niskoj temperaturi, ja stavljam na 5, Povremeno promešajte, da ne zagori.
U posudi razbijemo jaj, preostalo mleko i brašno. Mutimo dok ne dobijemo glatku smesu.
Čim mleko sa šećerom provri, skidamo sa ringle. Dodajemo smesu sa jajima u tankom mlazu i maslac isečen na male kockice. Vratimo na ringlu i sačekamo da provri.
Skinite sa ringle, stavite mlevene orahe i promešajte, Za aromu krema stavljamo kakao i konjak, i ponovo promešamo.
Kokrijte mlečni krem sa orasima providnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi.
U svaku polovnu oraščića stavljamo krem i zalepimo dve po dve polovine.
Domaće oraščiće skužimo uz šolju aromatične kafe.
Ako vam se dopada recept, obavezno probajte i naše druge recepte za slepljene kolačiće, ispucale kolačiće ili ove neverovatne medenjake.