Trobojan želirani kolač

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
24/11/2017
"Tri boje, tri ukusa - jedan odličan kolač "
Priprema30 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno40 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano595
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kore - 1 komad, po izboru
  • slatko - 300 g, od jagode ili maline
  • želatin - 3 lista (6 g)
  • za krem
  • tečna pavlaka - 500 ml
  • žumanca - 5 komada
  • šećer - 100 g
  • želatin - 5 listova (10 g)
* merne jedinice

Način pripreme

Pet listova želatina potopite u hladnu vodu.

Žumanca umutite sa šećerom dok ne pobele. U posudi ugrejte pavlaku i lagano dodajte žumanca. Mešajte oko 5 minuta na veoma slaboj vatri.

Smesa ne postaje gusta, cilj je da žumanca prođu kroz termičku obradu. Skinite sa vatre i dodajte želatin. Mešajte dok se ne rastvori.

Tri lista želatina potopite u hladnu vodu.

Sipajte slatko u vatrostalnu posudu i stavite na vatru. Mešajte dok ne postane tečno. Skinite sa vatre i dodajte isceđen želatin. Mešajte dok se želatin ne rastopi.

Slatko sipajte u kalup sa pokretnim prstenom, prečnika 24 cm. Stavite u frižider na jedan sat. Izvaite i pažljivo sipajte hladan krem.

Stavite u frižider na dva sata. Izvadite i odozgo stavite koru. Preko njega stavite ravan, težak tanjir i stavite u frižider na još 12 sati, nakon toga je okrenite.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar