Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Trobojan želirani kolač

Trobojan želirani kolač

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k110
Trobojan želirani kolač
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 6sa Videom
24/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Tri boje, tri ukusa - jedan odličan kolač"

Potrebni sastojci

  • kore - 1 komad, po izboru
  • slatko - 300 g, od jagode ili maline
  • želatin - 3 lista (6 g)
  • za krem
  • tečna pavlaka - 500 ml
  • žumanca - 5 komada
  • šećer - 100 g
  • želatin - 5 listova (10 g)
* merne jedinice

Način pripreme

Pet listova želatina potopite u hladnu vodu.

Žumanca umutite sa šećerom dok ne pobele. U posudi ugrejte pavlaku i lagano dodajte žumanca. Mešajte oko 5 minuta na veoma slaboj vatri.

Smesa ne postaje gusta, cilj je da žumanca prođu kroz termičku obradu. Skinite sa vatre i dodajte želatin. Mešajte dok se ne rastvori.

Tri lista želatina potopite u hladnu vodu.

Sipajte slatko u vatrostalnu posudu i stavite na vatru. Mešajte dok ne postane tečno. Skinite sa vatre i dodajte isceđen želatin. Mešajte dok se želatin ne rastopi.

Slatko sipajte u kalup sa pokretnim prstenom, prečnika 24 cm. Stavite u frižider na jedan sat. Izvaite i pažljivo sipajte hladan krem.

Stavite u frižider na dva sata. Izvadite i odozgo stavite koru. Preko njega stavite ravan, težak tanjir i stavite u frižider na još 12 sati, nakon toga je okrenite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: