Način pripreme
Pet listova želatina potopite u hladnu vodu.
Žumanca umutite sa šećerom dok ne pobele. U posudi ugrejte pavlaku i lagano dodajte žumanca. Mešajte oko 5 minuta na veoma slaboj vatri.
Smesa ne postaje gusta, cilj je da žumanca prođu kroz termičku obradu. Skinite sa vatre i dodajte želatin. Mešajte dok se ne rastvori.
Tri lista želatina potopite u hladnu vodu.
Sipajte slatko u vatrostalnu posudu i stavite na vatru. Mešajte dok ne postane tečno. Skinite sa vatre i dodajte isceđen želatin. Mešajte dok se želatin ne rastopi.
Slatko sipajte u kalup sa pokretnim prstenom, prečnika 24 cm. Stavite u frižider na jedan sat. Izvaite i pažljivo sipajte hladan krem.
Stavite u frižider na dva sata. Izvadite i odozgo stavite koru. Preko njega stavite ravan, težak tanjir i stavite u frižider na još 12 sati, nakon toga je okrenite.