Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Zapečena jela»Doručak venac od suvog hleba

Doručak venac od suvog hleba

Doručak venac od suvog hleba
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Baka ne baca ništa, baka kuva ukusno šta god da je"

Potrebni sastojci

  • hleb - 10 - 11 kruški, suv
  • maslac - 30 g
  • kobasica - 150 g
  • kačkavalj - 150 g
  • peršun
  • origano
  • jaja - 2 komada
  • sir - 50 g
  • šarena so - 2 prstohvata
  • paradajz - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Ne bacajte suvi hleb, od njega se sprema čudesan doručak.

Namaže se svaka kriška hleba maslacem i posipa sa malo šarene soli. Poređaju se u posudu za pečenje kao venac, tako da je hleb blago preklopljen.

Kobasica se seče na krugove i na svaku krišku se stavljaju po dva parčeta.

Opere se paradajz i iseče na polumesece. Na svaku krišku hleba stavljaju se po dva parčeta, a preko njih pločice kačkavalja.

Posipa se origanom.

Umute se jaja u posudi, dodaje se namrvljen sir i malo narendanog kačkavalja. Kašikom se jajčanom smesom preliva svaka kriška. Završava se s malo narendanog kačkavalja.

Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo!

Servira se sa povrćem i jogurtom!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
53
40
30
20
10
Oceni: