Način pripreme
Količinu proizvoda sam prilagodio veličini pleha - 20x20x7
U sveže mleko sam dodao jaja i so. Umutio sam do homogene smese.
Poređao sam prve 4 kriške u pleh da vidim kako mogu da ih spojim bez ostavljanja praznog prostora.
Zatim sam ih izvadio i obilno premazao maslacem dno i stranice pleha.
Umočio sam kriške starog hleba i isečene komade u mlečnu mešavinu i poređao ih po dnu. Na vrh sam stavio nekoliko komadića maslaca i posuo izmrvljenim sirom.
Na isti način sam rasporedio i drugi red.
U preostalu smesu dodao sam krem sir (ovo sam imao u frižideru). Možete ga zameniti kiselim mlekom ili krem sirom. Narendao sam i kačkavalj i dodao ga u preliv za pitu od hleba.
Pomešao sam i obilno prelio kriške.
Pleh sam stavio u rernu da se peče na 190 stepeni oko 30 minuta. Sve zavisi od same rerne. Dakle, kada vidite lepu zlatno smeđu boju, vaša lenja pita je gotova.
Kada sam je izvadio iz rerne, pokrio sam je čistom krpom. Posle 15 minuta pita sa starim hlebom je bila spremna za jelo i posle 5 minuta je već nestala...
Prijatno uz moju lenju sočnu pitu od suvog hleba.
Komentari