Domaća kuvana slanina

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
26/11/2017
"Meze za dušu - ništa ne može da se poredi sa domaćom slaninicom s malo crnog vina ili odležalom rakijom "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 721
  • Pregledi tokom meseca88
  • Pregledi tokom sedmice31
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • slanina - za teglu od tri litra
  • voda - 1 litar
  • so - 1 kg, krupna
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo slaninu i isečemo je na parčiće po želji.

U dubokoj posudi stavljamo vodu i krupnu so na ringlu. Ostavljamo tako da provri voda.

Nakon što je provrela uzimamo svako parče slanine i stavljamo u vodu. Prvo sa strane kože držimo oko 2-3 minuta, nakon čega okrećemo s druge strane. Tako pripremamo sve parčiće.

Ostavljamo sa strane da se ohlade - kako salamura, tako i slanina. Procedimo salamuru pomoću gaze.

Poređamo parčiće u teglu od tri litra i prelivamo ih proceđenom salamurom.

Najkasnije je nakon nedelju dana spremna za konzumiranje.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar