Slanina kuvana u rasolu

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
30/11/2018
"Neka pravljenje najukusnijeg predjela za zimu počne sada "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano189
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • slanina - 500 g
  • rasol - 1.2 l
  • kumin - 10 - 15 zrna
  • biber - 10 - 15 komada
  • piment - 2 komada
  • crni luk - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo slaninu na tri pravougaona parčeta.

Stavljamo je u duboku posudu, dodajemo rasol, kumin, biber, piment i sitno iseckan beli luk i luk.

Ostavljamo 4 sata da odstoji.

Kad prođe vreme stavljamo smesu da provri na umerenoj vatri, kuvamo sat vremena.

Ostavljamo da se ohladi u marinadi, ocedimo, osušimo i okačimo komade na suvo i hladno mesto.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar