Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Domaće pripremljena slanina

Domaće pripremljena slanina

Mariela HristovaMariela Hristova
Pomoćnik kuvara
7012205
Domaće pripremljena slanina
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
15
"Da zakolješ prase, da pripremiš domaću slaninu i da pozoveš prijatelje u goste da probate novo vino Klasika"

Potrebni sastojci

  • slanina - 3 kg
  • praziluk
  • morska so
* merne jedinice

Način pripreme

Hladnom vodom operite slaninu i isecite je na komade. Na dno male kace stavite morsku so, napravite sloj oko 2 prsta debljine.

Preko njega poređajte praziluk, isečen na trakice. Odozgo stavite slaninu, stavite je sa kožom na gore i reba da bude zbijeno poređana.

Ako ostane praznine između parčića, popunite slaninom isečenom na male komade. Ponovo stavite nekoliko trakica praziluka i posolite oko 1 cm.

Isto ponavljajte dok ne potrošite sastojke, završava se solju. Preko nje stavite drvenu rešetku za težinu i sipajte prekuvanu vodu, treba da bude 1-2 prsta iznad slanine.

Nakon 20 dana je gotova za konzumiranje, ostavite je da stoji na hladnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: