Način pripreme
Prasetina se opere i osuši. Stavlja se u posudu za pečenje i obilno se posipa biberom, kuminom, solju i alevom paprikom. Meso se dobro natrlja i preliva se maslinovim uljem. Pod njega se stave grančice čubra i oljušteni čenovi belog luka i ostavlja se na nekoliko sati na hladnom da se marinira.
Očiste se glavice arpadžika od ljuski i ostavljaju se cele.
Sladak krompir (batat) se opere, oljušti i iseče na duge štapiće. Prebacuju se krompir i luk u prasetinu u posudu za pečenje, doliva se oko 200 ml hladne vode, pokriva se posuda aluminijumskom folijom i peče se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 2 sata.
Nakon toga se sklanja folija i posuda se vraća u rernu da prasetina dobije prijatnu preplanulost.
Meso se raspodeli na porcije u tanjire i garnira karamelizovanim slatkim krompirom i arpadžikom.
Prijatno!