Slani trouglovi

29/11/2017
"Trouglovi kao nekad - neee, ovi su duplo ukusniji"
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 578
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite nadev. Očistite luk i sitno ga isecite. Šunku i sto grama kačkavalja isecite na kockice.

Pripremite bešamel sos tako što u maloj šerpi stavite kravlji maslac da se rastopi. U njega dodajte brašno, energično mešajte kašikom.

Kad se proprži dodajte se hladno sveže mleko, sipajte ga odjednom i mešajte dok ne provri i dok se ne dobije lepa homogena smesa. Dodajte so, biber i muskantni oraščić po ukusu.

Listano testo razvucite na radnoj porvršini ili stolu i isecite na jednake kvadrate ili pravougaonike.

Ja sam dobila osam pravougaonika. Ivice premažite umućenim jajetom. U sredini svakog stavite po malo šunke, kačkavalja i po kašiku hladnom bešamel sosa.

Jedan kraj pravougaonika presavijte preko nadeva. Ivice trouglova pritisnite prstima ili viljuškom.

Prebacite u pleh, obložen papirom za pečenje, a odozgo premažite umućenim jajetom i pospite preostalim rendanim kačkavaljem. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar