Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Pitice»Slani trouglovi sa kremom od sira

Slani trouglovi sa kremom od sira

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Slani trouglovi sa kremom od sira
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Jedite ukusne i hrskave slane trouglove sa kremom od sira u svako doba dana."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 paket
  • kravlji maslac - 125 g
  • sir - 100 g
  • kisela pavlaka - 4 supene kašike
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo sir, kiselu pavlaku i umutimo viljuškom belance jednog jajeta. Dobijemo kremastu smesu koja služi za nadev trouglova.

Listove pite razvučemo i isečemo po dužini na dva jednaka dela. Uzimamo dve trake i namažemo rastopljenim kravljim maslacem.

U jedan kraj stavie po 1 supenu kašiku nadeva, nakon oga presavijte i uvijte u trougao.

Trouglaste pitice poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje i namažite odozgo umućenim žumancem.

Pecite u ugrejanoj rerni na 190 stepeni oko 30 minuta ili dok ne dobiju boju koju želite.

Jedite ukusne i hrskave slane trouglove sa kremom od sira u svako doba dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: