Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Trouglovi»Slani trouglovi sa gotovim korama

Slani trouglovi sa gotovim korama

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661215k177
Slani trouglovi sa gotovim korama
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 3
01/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Otvaramo kore i počinjemo sa pripremom slanih trouglova"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 5 - 6 komada, fine
  • kiselo mleko - 8 supenih kašika
  • jaja - 1 komad (odvojena belanca i žumanca)
  • soda bikarbona - ½ kašičice
  • himalajska so - ½ kašičice
  • blitva - 6 listova
  • mladi luk - 10 pera
  • mirođija - 2 supene kašike, isečen
  • nana - 3 listića
  • grašak - 5 supenih kašika, iz tegle
  • biber - 3 prstohvata
  • kumin - 1 prstohvat
  • čubar - 3 prstohvata
  • nerafinisano suncokretovo ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo svež ubrane listove - blitve, mladog luka, mirođije, nane i sitno ih iseckamo sitno. Pomešamo sa graškom iz tegle.

U posebnoj posuidi umutimo mlečnu smesu sa 1 belancem, kiselim mlekom, sodom, himalajskom soli, biberom, kuminom i čubrom.

Rasporedimo fine kore za pitu i svaku od njih sečemo na tri kratke trake.

Uziamo 1 traku, namažemo nerafinisanim suncokretovim uljem (uz pomoć silikonske četke) i zalepimo preko nje drugu. Namažemo sa nekoliko kašičica mlečne smese (1/8 dela od nje, pošto ćemo praviti 8 trouglova, posipamo sa 1 prstohvatom graška (i od njih 1/8 dela).

Savijamo trouglove, počinjemo od donjeg levog ugla i tako do kraja trake (ako ostane malo parče od kore na kraju - savijamo ga u trougao, tako da ne promeni oblik trouglaste pitice).

Pravimo ih brzo, da omekša i da možemo da ih premestimo u pleh, ravan pravougaoni (obložen papirom za pečenje ili namazan uljem) na rastojanju jedna od druge.

Namažemo odozgo žumancem uz pomoć silikonske četke. Pečemo na 200 stepeni oko 15-20 minuta dok ne dobiju zlatnu boju odozgo i odozdo (ako nakon 15 minuta budu mnogo zapečeni odozgo, a odozdo svetli, možemo ih peći još 5 minuta samo sa donje strane).

Serviramo tople, tako će ostati mekane i hrskave.

Lagani slani trouglovi sa gotovim korama sa blitvom - koji daju sunčevu energiju, zbog svoje zlatne korice!

Veoma ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: