Način pripreme
Prvo pripremite nadev. Očistite luk i sitno ga isecite. Šunku i sto grama kačkavalja isecite na kockice.
Pripremite bešamel sos tako što u maloj šerpi stavite kravlji maslac da se rastopi. U njega dodajte brašno, energično mešajte kašikom.
Kad se proprži dodajte se hladno sveže mleko, sipajte ga odjednom i mešajte dok ne provri i dok se ne dobije lepa homogena smesa. Dodajte so, biber i muskantni oraščić po ukusu.
Listano testo razvucite na radnoj porvršini ili stolu i isecite na jednake kvadrate ili pravougaonike.
Ja sam dobila osam pravougaonika. Ivice premažite umućenim jajetom. U sredini svakog stavite po malo šunke, kačkavalja i po kašiku hladnom bešamel sosa.
Jedan kraj pravougaonika presavijte preko nadeva. Ivice trouglova pritisnite prstima ili viljuškom.
Prebacite u pleh, obložen papirom za pečenje, a odozgo premažite umućenim jajetom i pospite preostalim rendanim kačkavaljem. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.