Način pripreme
Rerna - 180 stepeni; Pravougaona keramička posuda za pečenje.
U posudi se pomešaju istopljeni maslac i maslinovo ulje. Dodaju se usitnjen ili pasiran beli luk, so, biber i ustinjen ruzmarin. Promeša se.
Dve vrste krompira se operu, oljušte se. Iseku se na krugove debljine oko 3 mm. Dodaju se u smesu s maslacem i rukama se promešaju, ali tako da je svaki krug dobro zamašćen.
Uzima se gomilica namašćenog krompira, prethodno postavljeni - jedan krug običnog, jedan batat. Poređaju se da stoje ispravljeni jedan za drugim, dok se ne potroše.
Formira se oko 4-6 redova po dužini kalupa. Prelivaju se ostatkom maslaca iz posude. Posole se.
Peče se na 180 stepeni oko 50-60 minuta. Nakon toga se izvade i posipaju narendanim parmezanom. Vraćaju se u rernu da se dopeku oko 15-20 minuta.
Beleška: Može da se koristi jedna vrsta krompira.