Način pripreme
Blago ugrejemo 200 ml vode i u nju namrvimo kvasac, dodajemo šećer i 2-3 kašike brašna. Mešamo i prekrivamo posudu krpom da se aktivira kvasac oko 10 minuta.
Prosejavamo brašno i pravimo udubljenje, u koje sipamo smesu s kvascem, so, umućeno jaje,
ulje i preostalih 300 ml tople vode.
Zamesimo meko testo i odmah ga podelimo na 12-14 lopti.
Pripremamo dve posude za pečenje, rastopimo maslac i polovinu sipamo u jednu posudu. U njemu uvaljamo lopte i počinjemo da ih razvijamo rukama. U sredinu svake stavljamo po 2 kašike namrvljenog sira.
Savijamo kao koverat i orkećemo (pokazala sam na slikama). Tako nastavljamo i sa ostalim. Namažemo gotove pogačice maslacem, koje je ostalo u posudama i ostavljamo da narastu na toplom.
Nakon oko 30 minuta pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom 40 minuta ili dok ne dobiju prijatnu preplanulost.