Način pripreme
125 g čokolade se iseče na parčiće i istopi na pari. Ostavlja se da se ohladi. Rerna se zagreva na 175 stepeni.
Meki maslac se umuti sa šećerom i vanilom dok ne pobeli, dodaju se jaja jedno po jedno. Dodaje se čokolada. Pomešaju se brašno, skrob, kakao i prašak za pecivo i promešaju se oko 2 minuta sa čokoladnom smesom mikserom na najvećoj brzini.
Testo se raspodeli ravnomerno u podmazan kalup i peče se u sredini rerne 25-30 minuta. Izvadi se iz rerne, ostavlja se da se ohladi i izvadi se iz kalupa/posude.
Okruglim kalupom prečnika oko 5 cm od kore se iseče 27 krugova. Namažu se džemom i sjedinjuju se po tri kruga. Tortice se mažu i sa strane.
Glazura: Preostala gorka čokolada se iseče na sitno, istopi se na pari i ostavlja se da se ohladi.
Tortice se prelivaju čokoladnom glazurom. Pavlaka se umuti i na svaku torticu se našprica slovo S.