Način pripreme
Rerna - 180 stepeni; Dubok keramički kalup.
U velikoj posudi žičanom mutilicom se umute jaja, šećer, cimet, mleko i poklopac viskija. Ostavlja se sa strane.
Svaka kriška hleba se namaže maslacem s jedne strane, a preostalim mekim maslacem se namaže kalup za pečenje. Kriške se naređaju dve po dve i odstrani im se kora, a nakon toga se iseku po sredini na trouglove.
Stavljaju se u kalup sa oštrim vrhom na gore. Između njih se rasporede suvo grožđe i borovnice, a preko njih se sipa smesa od jaja, tako što se raspoređuje preko svake kriške.
Kalup se uvija folijom i ostavlja tokom jedne noći u frižideru. Ujutru se ispeče na 170-180 stepeni oko 50-60 minuta ili dok kriške hleba ne dobiju lepu preplanulost. Servira se kašikom sa kuglom umućene pavlake.
Samo jednu rečenicu ću napisati, to je jedan veoma lak, brz i raskošan puding za jedan dobar nedeljni doručak, a što da ne i za popodnevnu užinu sa šoljom dobre gorke kafe.