Voćni kolač sa žumancem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
30/11/2017
"Od belanaca ćete napraviti svima omiljene puslice, ali ovacije ćete pokupiti upravo sa ovim veličanstvenim voćnim kolačem od žumanaca "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano521
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastopite maslac i dodajte mu šećer u prahu. Umutite dobro i dodajte jedno po jedno žumance, nastavljajući da mutite smesu neprekidno.

Zagrejte sveže mleko i rastvorite u njemu prašak za pecivo, vanilu i narendanu koru polovine limuna, nakon čega ga dodajte u žumanca i šećer u prahu. Mešajte i započnite da dodajete polako u porcijama brašno i istucane karanfiliće.

Kada dobijete lepu i vazdušastu smesu za kolač, sipajte je u podmazan i brašnom posut kalup za kolač.

Isecite breskve na polumesece. Pomešajte 2 kašike brašna i 2 kašike kristal šećera. Uvaljajte parčiće breskvi i poređajte ih preko smese za kolač.

Stavite kolač u zagrejanu rernu i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Pre nego što ga izvadite proverite čačkalicom da li je dovoljno ispečen.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar