Način pripreme
Rerna - 200 stepeni;
Pljosnata posuda za pečenje, pokrivena papirom za pečenje.
1. U posudi se umute jaja i sveže mleko;
2. U drugoj posudi se umuti pavlaka, soda, brašno. Dodaje se i polovina prethodno umućenih jaja. Druga polovina se ostavlja sa strane;
3. Sir se izmrvi. Kačkavalj se narenda;
4. Uzima se jedna kora, namasti se veoma dobro pomoću četke i preko nje se stavlja još jedna kora koja se takođe namasti. Ravnomerno se posipa kačkavaljem, sirom i smesom od pavlake. Uvija se u rolat i savije u puža. Stavlja se u posudu za pečenje.
5. Isto se radi i sa ostalim korama. Stavljaju se na rastojanju u posudu. Obilno se namažu maslacem.
6. Peče se na 200 stepeni 10-15 minuta, izvade se i obilno se namažu preostalom polovinom jaja. Dopeku se dok se lepo ne zarumene.
Beleška: Istopljen maslac bi mogao da se smanji na 125 g na račun kisele pavlake, koja bi po mom mišljenju mogla da bude od 200 g.