Mlekadžijske pitice

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
30/11/2017
"Toliko bogate, toliko ukusne, to mogu biti samo mlekažijske pitice "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 897
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 200 stepeni;

Pljosnata posuda za pečenje, pokrivena papirom za pečenje.

1. U posudi se umute jaja i sveže mleko;

2. U drugoj posudi se umuti pavlaka, soda, brašno. Dodaje se i polovina prethodno umućenih jaja. Druga polovina se ostavlja sa strane;

3. Sir se izmrvi. Kačkavalj se narenda;

4. Uzima se jedna kora, namasti se veoma dobro pomoću četke i preko nje se stavlja još jedna kora koja se takođe namasti. Ravnomerno se posipa kačkavaljem, sirom i smesom od pavlake. Uvija se u rolat i savije u puža. Stavlja se u posudu za pečenje.

5. Isto se radi i sa ostalim korama. Stavljaju se na rastojanju u posudu. Obilno se namažu maslacem.

6. Peče se na 200 stepeni 10-15 minuta, izvade se i obilno se namažu preostalom polovinom jaja. Dopeku se dok se lepo ne zarumene.

Beleška: Istopljen maslac bi mogao da se smanji na 125 g na račun kisele pavlake, koja bi po mom mišljenju mogla da bude od 200 g.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar